Mongol filmek áttekintő katalógusa

Mongol filmek

Mongol filmek

Ami minket zavar / Bidend yuu saad bolj baina

R. Dorjpalam, 1956

2017. január 06. - Füredi Zoltán

Nincs adat. Idézet a szakdolgozatból:

Amint egy gyors pillantást vetünk a mongol filmtörténetre, rögtön szemünkbe ötlik, hogy az előző fejezetben bemutatott időszakban számtalan változás zajlott le. A szakemberek tapasztalata gyarapszik és a filmgyártás is egyre nagyobb dotációt kap – az eredmény nem marad el: ebben az időszakban születnek olyan híres filmek, mint, az Ami minket zavar (1956), Az elutasított lány (1961), az Ó, ezek a lányok (1963), A katona fia (1966) vagy A nagy anya (1968). Ennek ellenére, a mongol filmtudós, D. Colmon a hatvanas években készült filmekről úgy nyilatkozik, hogy általában magas színvonalat képviselnek, ám a hetvenes éveket az elnyomás és a tekintélyi elv, az önkényeskedés korszakának tartja:
„A művészfilmekre is kiterjesztett elnyomás hatására a filmkészítők olyan filmek forgatásából kezdtek el megélni, melyek csekély vagy egyáltalán semmilyen jelentőséget nem hordoztak magukban megmérhetetlen kárt okozva ezzel a filmkultúra fejlődésének.
Semmibe véve a stúdiók és a személyzet nagyságát a gyártásra előirányozott filmek számát 6-ról 7-re növelték. E miatt a filmek minősége romlott (vagyis a minőség helyett a mennyiség volt a lényeg). Sőt, mi több, a kormánynak hatalmában állt, hogy eldöntse, levetíthető-e egy film vagy sem.”

A film - sajnos a vége hiányzik:

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr4412104661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása