Mongol filmek áttekintő katalógusa

Mongol filmek

Mongol filmek

A napfogyatkozás éve / Nar khirtsen jil

J. Buntar, 1973

2017. január 15. - Füredi Zoltán

A film a Xalxa folyónál vívott csaták ütötte sebekről beszél, mindezt egy férfi tragikus szerelmi történetén keresztül elmesélve. A mongol filmeket méltató irodalom ezt a filmet mindig megemlíti.
„Egy nagyon jó példa lehet az a jelenet, ahol a bánatos apa és anya ül, túlságosan összetörve ahhoz, hogy akár egy hangot is kiadjanak. Hirtelen egy teve sírását halljuk valahonnan a távolból, egy hangot, mely segít hangsúlyozni a helyszín kopárságát. Szintén, amikor Densmaa fújja a szájharmonikát, a csodálatos természeti panoráma és a fiatal lányra való ráközelítés jól megy a hangszeren játszott dallamhoz, költőien és tisztán ünnepelve a csendes, békés élet és a szerelem örömét, szépségét.”

Teljes film:

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr9212128565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása